آیا موها و پوست سر شما نکاتی را درباره سلامتی عمومیتان بیان می کنند؟ محیط و برخی از داروها ممکن است روی موهای شما اثر بگذارند. و در برخی شرایط ، شما نیازمند آن هستید تا مراقبت بهتری از موها و پوست سر خود بعمل آورید. با مجله انلاین ارایشی بهداشتی هفتاد رنگ همراه باشید تا در طی سه مقاله دریابید که در هنگام بحث ازسلامتی شما و موها یتان ، چه حقایقی در رابطه با سلامتی مو و پوست سر وجود دارد.
پوسته پوستههای سفید خطری برای سلامتی به همراه ندارند.
شوره سر مسری و واگیردار نیست. پس چگونه به این عارضه مبتلا میشوید؟ متخصصین و دکترها در این باره مطمئن نمیباشند، اما یک تئوری مطرح شده است که در آن رشد بیش از حد یک نوع قارچ را عامل شوره ها میداند. دیگر فاکتورهای احتمالی میتواند پوست چرب، استرس، چاقی، سرما، هوای خشک و داشتن اگزما یا پسوریازیس باشد. اگرچه خارش سر میتواند طاقت فرسا و یا خجالت آور باشد، اما در هر صورت شوره سر خطری برای سلامتی به همراه ندارد.
توصیههایی برای درمان شوره سر:
برای کاهش به وجود آمدن سلولهای مرده پوست از شامپوهای ضد شوره روزانه استفاده کنید . شامپو را برای ۵ دقیقه روی موهای خود نگاه دارید، سپس به خوبی آبکشی کنید.
شما باید شامپوهای ضد شوره متعددی را استفاده کنید تا دریابید که کدام یک بهترین کارایی و تأثیر را برای موهای شما به همراه دارد. واگر با کمک شامپو نتوانستید به نتیجه دلخواه خود دست یابید. حتماً به دکتر و متخصص پوست و مو مراجعه کنید.
شوره سر زردرنگ.
اگر شورههایی که در موهای خود مشاهده میکنید به رنگ زرد و روغنی میباشند، ممکن است به درماتیت سبورئیک (SEBORRHEIC DERMATITIS) مبتلا شده باشید.
ریزش موها.
این بیماری میتواند در هر جایی که غدد چربی بسیاری وجود دارد مانند پوست سر و پوست صورت، روی دهد. اگرچه درماتیت سبورئیک به هورمونها، قارچها و حتی شرایط عصبی مانند بیماری پارکینسون و یا ایدز ارتباط دارد، اما همانند شوره سر، با شامپوهای ضد شوره. قابل درمان است
برخی از کارشناسان تخمین میزنند که ما ممکن است ۱۰۰ تار مو و یا حتی بیشتر را در طول روز از دست بدهیم. این یک هشدار و یا به معنای طاس شدن پوست سر شما نمیباشد.
حدود ۹۰ درصد از ۱۰۰،۰۰۰ فولیکول موهای شما ، همواره درحال تولید کردن مو هستند و ۱۰ درصد مابقی در مرحله استراحت میباشند. به این ترتیب است که موهای موردنظر حدود ۲ تا ۳ ماه دیگر (بعد از مرحله استراحت) میریزند. البته لازم به ذکر است که توسط موی جدید جایگزین شده که دوره رشد را دوباره از سر میگیرند.
علل به وجود آمدن TELOGEN EFFLUVIUM ( تلوجن اففلوویوم ) چیست؟
هنگامیکه شوکی به بدن شما وارد می شود مانند عمل جراحی، واکسن، زایمان، برخی دارها، رژیم غذایی سخت، استرسهای شدید و مشکلات تیروئید، میتواند موهای شما را به فاز استراحت هدایت کند که مرحله TELOGEN نام دارد. حدود دو ماه بعد، شما میبینید که موها میریزند و نازک میشوند که به این شرایط TELOGEN EFFLUVIUM”” گفته میشود. در بیشتر شرایط ما شاهد رشد مجدد موها در همان ناحیه میباشیم.
و به این ترتیب و در این مقاله ما اطلاعاتی در رابطه با سلامتی پوست و مو به شما ارائه دادیم.