میلیای زیر چشم را چگونه از بین ببرید

چگونه میلیای زیر چشم را از بین ببرید

در این مقاله از مجله آرایشی بهداشتی هفتاد رنگ به چگونگی درمان میلیای زیر چشم می پردازیم و بهترین راهها را برای از بین بردن ان به شما معرفی خواهیم کرد، میلیا شبیه به جوش های سر سفید است، اما آن ها در واقع کیست هایی می باشند که در اثر به دام انداخته شدن پروتئین کراتین روی می دهند. آن ها از نظر پزشکی، مضر و خطرناک نیستند، اما وجود آن ها در زیر چشم( که بخش رایج برای بروز میلیا میباشد)می تواند بسیار ناخوشایند به نظر برسد. در حالی که از بین بردن میلیا به تنهایی و به خودی خود عموما مشکلی ندارد، اما می توانید روتین مراقبتی زیر چشمی را امتحان کنید که می تواند این پروسه درمانی را سرعت ببخشد. اما به یاد داشته باشید که برای درمان میلیای زیر چشم، می توانید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

 

روش اول: یک روتین مراقبتی مخصوص دور چشم داشته باشید.

مجله آنلاین آرایشی بهداشتی

  1. اولین قدم  برای درمان میلیای زیر چشم این است که ،با یک شوینده ملایم، یک تا دو بار در روز صورت تان را بشویید. ابتدا مقدار آب ولرم را به صورت خود بپاشید، سپس به آرامی مقدار از شوینده صورت ضد حساسیت خود را روی صورت ماساژ دهید. سپس با آب خنک بشویید. و در آخر نیز صورت خود را با یک دستمال و یا حوله نرم و تمیز به آرامی خشک کنید.
  • بهترین زمان برای شستن صورت تان در هنگام قبل از خواب است. شما می توانید هم چنین صورت تان را در صبح نیز بشویید، مخصوصا اگر به توصیه متخصص پوست خود باید این مورد را رعایت کنید. در غیر این صورت شاید احتیاج داشته باشید که در هنگام صبح، فقط صورت خود را با آب ولرم و یک دستمال یا حوله تمیز به آرامی پاک کنید.

 

میلیای زیر چشم

  1. از بخار موجود در حمام یا سینک استفاده کنید تا پوست خود را نرم و لطیف بسازید. این کار را بعد از شستن صورت خود انجام دهید، اگر حمام کرده اید، اجازه دهید تا بخار در حمام جمع شود و سپس به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه سرپا بایستید. می توانید سینک را از آب گرم پر کنید و صورت تان را بالای آن قرار دهید، و حتی می توانید یک حوله گرم را روی سر خود به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه قرار دهید.
  • میلیا از بسته شدن منافذ به وجود نمی آید، اما این که اجازه دهید تا بخار، منافذ صورت تان را باز کند، ممکن است لایه برداری سلول های مرده روی میلیا را آسان سازد.
  • بخار می تواند پوست شما را نرم و لطیف کند که همین امر لایه برداری را ساده تر می سازد.

 

مجله آنلاین آرایشی بهداشتی

  1. به آرامی زیر چشم خود را با یک دستمال نرم، مرطوب و ولرم لایه برداری کنید. بعد از این که صورت خود را بخار دادید، یک پارچه تمیز را زیر آب گرم بگیرید و سپس آب اضافه آن را فشار دهید تا خارج شود. در مرحله بعد، پوست اطراف زیر چشم خود را به مدت ۱ تا ۲ دقیقه با حرکات دایره ای و با فشار اندک، مالش دهید. حالا صورت خود را با آب خنک بشویید و با یک حوله تمیز خشک کنید.
  • نباید این بخش از صورت تان را با حرکات شدید و خشن مالش دهید که موجب قرمز شدن و احساس ناخوشایند می گردد. هدف شما این است که سلول های مرده پوست را از بخش میلیا جدا کنید، نه این که میلیا را از جا در بیاورید.
  • هر روز به لایه برداری بپردازید، مگر این که متخصص پوست شما تعداد دفعات کمتری را پیشنهاد می نماید.

میلیای زیر چشم

 

  1. از یک درمان خانگی مانند عسل و یا گلاب استفاده کنید. هر دوی عسل و گلاب دارای خاصیت ضد میکروبی می باشند و ممکن است به طور بالقوه روند از بین بردن و ناپدید شدن میلیا را تسریع ببخشند. برای این که یک ماسک عسل ساده داشته باشید، از مقداری عسل زیر چشم های خود استفاده کنید، اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند، سپس همه را با آب ولرم آبکشی نمایید و با یک دستمال نرم خشک کنید.
  • هم چنین می توانید ماسک عسل را با موادی مانند زردچوبه، روغن بادام، آلوئه ورا و یا جوی دو سر بسازید.
  • برای ماسک گلاب، می توانید یک قاشق غذاخوری از ماست ساده و عسل را با هم میکس کنید و در نهایت چند قطره گلاب را اضافه نمایید. به عنوان یک ماسک عسل ساده می توانید آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی صورت خود قرار دهید و سپس با آب بشویید.
  • هیچ شواهد واقعی وجود ندارد که ماسک های طبیعی مانند این ها می توانند به از بین بردن میلیا ها کمک کنند، اما بعید است که آن ها مشکل خاصی را نیز به وجود بیاورند.

مجله آنلاین آرایشی بهداشتی

  1. اگر دوست دارید، می توانید میلیای زیر چشم خود را با میکاپ ضد آلرژیک بپوشانید. اگر می خواهید تا میلیا را در حین پروسه درمان مخفی کنید، از یک میکاپ ضد آلرژیک و سبک استفاده کنید که منافذ پوست تان را نمی بندد و حالت کیکی را به وجود نمی آورد. زمانی که در هنگام شب صورت خود را می شویید، دقت داشته باشید که میکاپ این قسمت را به خوبی پاک می کنید.
  • استفاده از مقدار اندکی از میکاپ برای مخفی کردن میلیا، روی طول عمر آن ها تاثیری ندارد. تنها کیکی شدن و یا استفاده بیش از اندازه از میکاپ در این ناحیه می تواند باعث ماندگاری بیشتر میلیا شود.

 

روش دوم: با یک متخصص پوست مشورت کنید.

مجله آنلاین آرایشی بهداشتی

۱.از فشار دادن و یا سعی در از بین بردن میلیا با دست مخصوصا نزدیک به چشم های تان ممانعت به عمل آورید. شما نمی توانید میلیا را مانند جوش فشار دهید (که اصلا هم نباید برای جوش ها نیز این کار را انجام دهید) و انجام دادن این کار باعث شکستگی پوست می شود و ممکن است اسکار و عفونت هایی را به وجود آورد. در حالی که از بین بردن میلیا توسط خودتان با یک سوزن، موچین و یا ابزارهای مشابه استریل شده امکان پذیر می باشد، اما هرگز نباید این کار را با میلیا در هر جای از صورت تان مخصوصا اطراف چشم های تن انجام بدهید.

  • ریسک زخمی شدن چشم ها با یک وسیله تیر می تواند بسیار بسیار خطرناک باشد.
  • هم چنین قبل از این که بخواهید میلیایی که اطراف چشم های تان نیست را در بیاورید، حتما بیشتر فکر کنید. حتی اگر به طور مناسبی ابزارهای تان را استریلیزه کنید تا احتمال عفونت را کاهش دهید، هنوز هم ممکن است اسکارها و جاهای زخمی بر جای بماند. همیشه بهتر است در این زمینه برای از بین میلیا، با پزشک خود مشورت کنید.

مجله آنلاین آرایشی بهداشتی

 

  1. یک داروی موضعی OTC را با تایید پزشک مورد نظر خود استعمال کنید. اگر یک درمان طبی را به ماسک های طبیعی ترجیح می دهید، مشکلی وجود ندارد، حتما این کار را انجام دهید. همیشه بهتر است با متخصص پوست و یا پزشک مورد نظرتان قبل از استفاده از این گزینه هایی که بسیار در بازار موجود می باشند، مشورت کنید. این داروها موجب می شوند تا بر اساس نیازهای مشخص پوست تان، به انتخاب بپردازید و به این ترتیب از عوارض جانبی و واکنش ها و عکس العمل های شدید بدن خود نسبت به آن دارو ممانعت به عمل می آورید.
  • تنها از درمان هایی برای میلیای زیر چشم استفاده کنید که روی آن برچسب زده شده است که مخصوصا برای زیر چشم می باشد. حتی با این وجود، مراقب باشید که هیچ یک از این داروها وارد چشمان تان نشود.
  • این درمان های موضعی اغلب شامل یکی از این مواد تشکیل دهنده می شوند: اسیدهای آلفا هیدروکسی، سالیسیلیک اسید، رتینول.

میلیای زیر چشم

 

  1. میلیا را با رتینوئیدهای موضعی تجویز شده درمان کنید. با متخصص پوست خود درباره گزینه درمانی میلیا با رتینوئیدها موضعی صحبت نمایید. موضعی به معنای کرم و یا ژلی است که روی پوست تان قرار می دهید، نه آن دسته داروهای که باید هضم کنید. اگر دکتر و پزشک مورد نظر شما رتینوئید های موضعی را تجویز کرد، احتمالا باید هر روز از آن روی ملیا های اطراف چشم خود برای چندین هفته استفاده کنید.
  • رتینوئید یک نوع فعال از ویتامین A می باشد.
  • به یاد داشته باشید که این داروها بیشتر جنبه آرایشی بهداشتی دارند، و هم چنین از جایی که میلیاها مضر و خطرناک نیستند، باید مدت زمانی صبر و حوصله داشته باشید تا از بین بروند.

میلیای زیر چشم

 

  1. روش “دیروفینگ یا DEROOFING” و یا روش های دیگر از بین بردن فیزیکی و مکانیکی ملیاها را نیز می توانید امتحان کنید. پزشک و یا متخصص پوست مورد نظر شما ممکن است توسط پروسه ای که دیروفینگ نام دارد، اقدام به از بین بردن میلیاهای روی صورت تان نماید. آن ها یک برش ریز را روی پوست تان درست کنار هر ملیا ایجاد می کنند، و سپس از یک COMEDONE EXTRACTOR و یا موچین تمیز استفاده می کنند تا محتویات میلیا را از قسمتی از پوست که باز شده است، خارج نمایند.
  • این روش واقعا یک پروسه ملایم و ظریف به شمار می رود که در هر جایی کنار چشم انجام می گردد. اما به یاد داشته باشید که همیشه باید این کار را به دست یک متخصص و فرد حرفه ای و باتجربه بسپارید، در غیر این صورت بهتر است که بگذارید تا میلیاها به حال خود باشند.

میلیای زیر چشم

 

  1. درباره روش های درمانی دیگر مانند کرایوتراپی (سرما درمانی) و یا لیزردرمانی با متخصص مورد نظر خود مشورت کنید. میلیا می تواند در برخی از شرایط با استفاده از روش های که به صورت دستی آن ها را تخلیه می کنند نیز از بین بروند. این روش های جایگزین شامل این موارد می شوند:
  • کرایوتراپی (سرما درمانی) که در این روش ملیاها با یک ابزار کوچک و ویژه، فریز می شوند یا یخ می زنند.
  • لیزرتراپی که در این روش ملیاها با شات های نور لیزر، فرسایش می یابند.

 

روش سوم: صبر حوصله پیشه کنید و به از به وجود آمدن میلیاها جلوگیری به عمل آورید.

میلیای زیر چشم

۱.اگر میلیا از نظر ظاهری و احساسی شما را آزار نمی دهند، آن ها را راحت بگذارید و بگذارید به حال خودشان باشند. میلیاها اصلا خطری در بر ندارند، مگر اینکه به علت تراشیدن و یا فشار دادن، دچار عفونت شده باشند. بنابراین، رها کردن و به حال خود گذاشتن آن ها، همیشه یک توصیه پزشکی و طبی مناسبی می باشد. در برخی مواقع این میلیاها بعد از ۲ هفته تا ۶ ماه به خودی خود از بین می روند.

  • در هر صورت، اگر دارای ملیاهای ثابت زیر چشم ها خود می باشید (یا هر جای دیگر) و موجب می شود تا اعتماد به نفس خود را از دست بدهید و از نظر عاطفی مشکل پیدا می کنید، این که بخواهید آن ها را بین ببرید، معقول و منطقی به نظر می رسد. لطفا پزشک خود را از این مورد مطلع سازید.

مجله آنلاین آرایشی بهداشتی

 

  1. درباره بروز میلیا در کودکان تازه به دنیا آمده و نوزادان نگران نباشید. تقریبا نیمی از کودکان در ۶ ماه اول زندگی خود، حداقل برخی از میلیاها را در بخش های مختلف صورت خود تجربه خواهند کرد. دلیل این که چرا این امر اتفاق می افتد مشخص نیست، اما این امر کاملا عادی و طبیعی است و اصلا هم خطری به همراه ندارد. میلیا عموما بعد از ۶ ماهگی به خودی خود از بین می روند.
  • هرگز سعی نکنید که خودتان میلیا را از صورت یک کودک از بین ببرید و انتظار نداشته باشید تا پزشک و متخصص بتواند این کار را انجام دهد. تنها دلیلی که موجب می شود پزشک از بین بردن میلیا روی صورت کودک را جایز بداند، در صورتی است که قرمز شده، ورم کند و یا احتمالا دچار عفونت شده باشد.

میلیای زیر چشم

 

  1. از پوست خود مراقبت کنید تا احتمال به وجود آمدن میلیا را کاهش دهید. هیچ روش ضمانت شده ای برای جلوگیری از میلیا وجود ندارد، اما مهربان بودن با پوست تان و مراقبت از آن می تواند شانس بروز میلیا را کمتر کند. داشتن مراقبت از پوستی مناسب می تواند احتمال ریسک آکنه و دیگر شرایط جدی پوست مانند سرطان پوست را کاهش دهد. علاوه بر تمیز کردن اطراف چشم های تان، بخار دادن و لایه برداری که در بالا به شرح آن ها پرداختیم، بهتر است به داشتن این مراحل در روتین مراقبت از پوستی خود نیز فکر کنید:
  • هر زمان که می خواهید از خانه بیرون بروید، از ضد آفتاب استفاده کنید.
  • از یک کلاه لبه دار به کار ببرید تا صورت تان را نیز از آفتاب مصون دارید.
  • هر وقت که می خواهید بخوابید، صورت خود را میکاپ و کثیفی ها پاک کنید.
  • به طور مکرر برای هر کبودی و یا سوختگی جزئی که روی پوست تان به وجود می آید با پزشک مورد نظر خود در تماس باشید تا روش های درمانی مناسبی را برای درمان میلیای زیر چشم پیشنهاد کنند. هم چنین این را به یاد داشته باشید که میلیا می تواند گاهی اوقات حتی روی پوست های سالم نیز به وجود بیاید.

 

منبع مقاله: https://www.wikihow.com/Remove-Under-Eye-Milia

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط