در این مقاله از مجله اینترنتی آرایشی بهداشتی هفتاد رنگ ، به شما درباره ی شرایط استفاده از اسید سالیسیلیک از بنزوئیل پراکسید خواهیم گفت لطفا با ما همراه باشید.
اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید هر دو ترکیبات شناخته شده ای برای مبارزه با آکنه و جوش هستند. هر دوی آن ها را می توان به طور منظم در محصولات بدون نسخه و همچنین محصولات تجویزی یافت.
با انواع محصولات مراقبت از پوست موجود، یافتن فرمول مناسب برای پوست خود و پوست تان کار آسانی نیست. با این حال، با چنین مواد قدرتمندی، برخی از عوارض جانبی رایج مرتبط با این مواد فعال نیز ممکن است نگرانی هایی را ایجاد کنند.
اما نگران نباشید زیرا در مقاله امروز به این موضوع خواهیم پرداخت و به این سوال نیز پاسخ خواهیم داد که آیا می توانید از بنزوئیل پراکسید بعد از اسید سالیسیلیک استفاده کنید؟
قبل از پرداختن به اصل ماجرا اجازه دهید ابتدا خلاصه ای از این مواد و فوایدی که برای پوست به ارمغان میآورند را با هم مرور کنیم.
بنزوئیل پراکسید چیست؟
بنزوئیل پراکسید قویترین و موثرترین ماده برای مبارزه با آکنه و جوش است. اغلب متوجه می شوید که از آن در محصولات تجویزی استفاده میشود،
زیرا بسیاری این ماده قدرتمند را در مبارزه با مسائل پوست مربوط به جوش ها و آکنه ها، بهویژه آن هایی که بزرگ، قرمز و متورم هستند، مؤثر می دانند.
نحوه عملکرد متفاوت بنزوئیل پراکسید با اسید سالیسیلیک این واقعیت است که با باکتری های موجود بر روی پوست که می توانند باعث جوش های مکرر و شعله ور شدن آن ها شوند، مبارزه کند.
نقطه ضعف اصلی استفاده از چنین ماده قوی، خطر ایجاد تحریک ناخواسته پوست شما است، به خصوص اگر نوع پوست حساسی دارید.
برای جلوگیری از تحریک شدید، اگر از شرایطی مانند اگزما، پسوریازیس و درماتیت سبورئیک، رنج می برید، توصیه می شود از بنزوئیل پراکسید استفاده نکنید.
پیشنهاد می کنیم قبل از وارد کردن هر چیز جدیدی در روتین مراقبت از پوست خود با یک پزشک مشورت کنید.
اسید سالیسیلیک چیست؟
یکی از انواع بتا هیدروکسی اسید، BHA می باشد. اسید سالیسیلیک یکی از قوی ترین لایه بردارهای شیمیایی است. در مقایسه با اسیدهای دیگر،
محلول در چربی است و عمیقاً در پوست اثر می کند، به انتهای منافذ می رسد و آن ها را از سبوم اضافی، کثیفی، باکتری ها و سایر ناخالصی ها پاک می کند.
ثابت شده است که اسید سالیسیلیک بهترین نتایج را برای جوش های سرسفید و سرسیاه در پی دارد. با استفاده مداوم، به لطف اسیدی که سلول های مرده پوست را از بین می برد و پوست را از آلودگی و باکتریها پاک می کند،
خواهید دید که به سادگی پوست تان شفاف و درخشان می شود.
نقطه ضعف این اسید، تمایل آن به ایجاد خارش، سوزش، سوزن سوزن شدن و لایه برداری پوست است. همچنین متوجه خواهید شد که در صورت استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست،
اسید سالیسیلیک می تواند تمام چربی پوست را از بین ببرد و احساس ناراحتی و خشکی شدیدی به آن بدهد. این امر منجر به تولید بیش از حد سبوم (چربی طبیعی موجود در پوست) می شود که همین امر جوش های بیشتری ایجاد می کند.
کدام باید ابتدا استفاده شود، بنزوئیل پراکسید یا سالیسیلیک؟
قانون کلی هنگام استفاده از محصولات مراقبت از پوست این است که از نازک ترین قوام شروع کنید و تا ضخیم ترین آن ها پیش بروید.
این امر مشخص می کند که کدام ماده ابتدا روی پوست اعمال می شود. برای اینکه پوست خود را شاد و سالم نگه دارید،
بهتر است حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بین استفاده از مواد مختلف صبر کنید زیرا این امر به پوست زمان کافی برای متعادل شدن مجدد و تنظیم سطح pH را می دهد و برای مرحله بعدی روتین آماده می شود.
یکی دیگر از روش های استفاده از هر دوی این مواد در روتین روزانه، تغییر زمان استفاده از آن ها روی پوست است.
بسیاری از کاربران استفاده از تونرهای غنی شده با اسید سالیسیلیک را در طول روتین صبحگاهی خود ترجیح می دهند و تمایل دارند از سرم های بنزوئیل پراکسید در روتین مراقبت از پوست شبانه خود استفاده کنند.
در حالت ایده آل، بهتر است از مواد قوی در طول روتین شبانه خود استفاده کنید، زیرا خطر کمتری برای مواجهه با آسیب و قرار گرفتن در معرض رادیکال های آزاد، مانند قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش و آلودگی وجود دارد.
آیا باید قبل از بنزوئیل پراکسید از سالیسیلیک اسید استفاده کنم؟
خوب، این به محصول مراقبت از پوست شما بستگی دارد، همانطور که قبلاً در مورد اعمال روتین مراقبت از پوست از نازک ترین به ضخیم ترین قوام اشاره کردیم.
البته به شرطی که از آن ها به شیوه درست استفاده کنید و تحمل پوست خود را نسبت به آن بالا ببرید. اگر نگرانی و سوالی در این زمینه دارید و یا از بهترین روش استفاده از محصولات خود مطمئن نیستید، با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید.
آیا می توانید از اسید سالیسیلیک و بنزوئیل پراکسید برای آکنه و جوش استفاده کنید؟
بله کاملا! هر دوی این مواد در درمان آکنه و جوش بسیار موثر هستند و بسیاری دریافتند که ترکیب آن ها با هم نتایج چشمگیری را به همراه دارد.
اغلب متوجه می شوید که اسید سالیسیلیک بیشترین استفاده را در بین این دو ماده دارد، زیرا در فرمول های بدون نسخه در دسترس است.
بنزوئیل پراکسید اغلب توسط متخصصین پوست برای مقابله با آکنه و جوش های خفیف تا متوسط توصیه می شود. برای درمان آکنه های شدیدتر، هر دو ترکیب تجویز می شوند،
اما چیزی است که به زمان و افزایش تحمل پوست نیاز دارد. این به این دلیل است که شما در معرض خطر از بین بردن سبوم ضروری پوست خود هستید و این امر می تواند باعث تحریک شدید شود،
بنابراین اطمینان حاصل کنید که تحمل و مقاومت پوست خود را نسبت به این مواد بالا می برید.
در این صورت می توانید انتظار داشته باشید که بعد از ۲ ماه شاهد بهبودی در شفافیت پوست خود خواهید بود، اما اگر از کوچکترین سوزشی رنج می برید،
بید استفاده از محصولات خود را متوقف کنید و به دنبال مشاوره پزشکی باشید.
بعد از بنزوئیل پراکسید چقدر باید صبر کنم تا مرطوب کننده بزنم؟
پس از استفاده از محصولات غنی شده با بنزوئیل پراکسید، قبل از استفاده از مرطوب کننده، بهتر است صبر کنید تا محصول به طور کامل جذب پوست شود.
برای تقویت بیشتر، توصیه می شود مرطوب کننده ای را انتخاب کنید که حاوی یک ماده مرطوب کننده مانند اسید هیالورونیک است که به حفظ رطوبت در پوست کمک می کند.
همچنین باید دوباره بررسی کنید که فرمول مرطوب کننده حاوی مواد غیر کومدون زا باشد زیرا این امر کار بنزوئیل پراکسید را خنثی می کند.
در عوض، استفاده از مرطوب کننده های مبتنی بر ژل نه تنها پوست را آبرسانی نگه می دارند، بلکه یک مانع فیزیکی روی سطح پوست نیز اعمال می کنند.
این به محافظت بیشتر از پوست کمک می کند و از جذب هر گونه رادیکال های آزاد، باکتری ها و ناخالصی های روزانه به پوست جلوگیری می نماید.
آیا اسید سالیسیلیک یا بنزوئیل پراکسید برای آکنه و جوش هورمونی بهتر است؟
هنگام درمان آکنه و جوش هورمونی، بنزوئیل پراکسید به دلیل توانایی آن برای هدف قرار دادن پاپول های بزرگتر روی چانه، گونه و خط فک، ماده برتر در نظر گرفته می شود.
همچنین متوجه خواهید شد که از بین این دو ماده، بنزوئیل پراکسید حاوی خواص ضد باکتری، ضد التهابی و ضد میکروبی است که اسید سالیسیلیک چنین قدرتی ندارد.
بنزوئیل پراکسید می تواند با از بین بردن باکتری ها و سبوم اضافی که می توانند منافذ را مسدود کرده و باعث التهاب شوند، در عمق پوست اثر کند.
در اینجا شما جزئیات بیشتری در مورد استفاده از بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک برای مبارزه با آکنه و جوش به دست آوردید. حالا می توانید آگاهانه تصمیم بگیرید.