خانه تکانی لوازم آرایشی، کدام محصولات را باید نگاه دارید و کدام محصولات را باید دور بیاندازید.
همه ما در این موقعیت قرار داشتیم که نمی توانستیم از برخی از لوازم آرایشی مان دل بکنیم و محصولات جدیدی را جایگزین آن ها کنیم. به طور مثال خیلی سخت است که بخواهید مرطوب کننده گران قیمت تان را که یک سال پیش به قیمت بالایی خریداری کرده اید و هنوز به طور تمام و کمال تمام نشده است را دور بیاندازید و یا خیلی سخت است که بخواهید با رژلب هایی که دو سال پیش خریدید ولی هنوز هم عاشق شان می باشید، خداحافظی کنید.
نگه داشتن لوازم آرایشی و محصولات مراقبت از پوست که خیلی از تاریخ مصرف شان می گذرد، نه تنها لطفی برای پوست تان به همراه ندارند، بلکه ممکن است واقعا موجب بروز مشکلات دیگری شوند. از این رو باید بدانید که چه زمانی می بایست لوازم آرایشی تان را نگاه دارید و چه زمانی باید آن ها دور بیاندازید. در این مقاله از مجله آرایشی بهداشتی هفتاد رنگ به شما خواهیم گفت که کدام محصولات و لوازم ارایشی را باید نگه داریم و کدام یک تاریخ مصرفشان تمام شده است.
تمامی محصولات زیبایی تاریخ انقضا دارند.
مورد بسیار مهمی که باید به یاد داشته باشید این است که تمامی محصولات آرایشی و بهداشتی موجود در بازار از ضدآفتاب ها و محصولات ضد آکنه گرفته تا انواع لوازم آرایشی، همه و همه دارای تاریخ انقضای رسمی و تایید شده ای روی بسته بندی های خود می باشند.
هم چنین تاریخ انقضا باید همراه با سایر معیارها مورد توجه قرار بگیرد: این که از چه نوع محصولی استفاده می کنید، چگونه بسته بندی شده است، در کجا محصول مورد نظر را نگهداری می کنید و چه زمانی برای اولین بار از آن استفاده کردید.
PAO= مدت زمان استفاده از محصول بعد از باز کردن بسته بندی آن ها.
بیشتر محصولات زیبایی دارای نشانه PAO می باشند (یک عددی است که با حرف M مشخص می گردد و یک آیکون از ظرفی که باز شده است نیز در کنار این عدد به چشم می خورد). البته این موضوع ۱۰۰ درصد نیست، اما PAO به شما می گوید چند ماه بعد از باز کردن بسته بندی می توانید از محصول مورد نظر استفاده کنید، از آن زمان به بعد، باید آن را دور بیاندازید. برای مثال، 12M به این معنا است که شما باید بعد از ۱۲ ماه از زمانی که برای اولین بار محصول مورد نظر را باز کردید، آن را دور بیندازید. این نشانه و علامت واقع ایده خوب و کارآمدی است، از این رو سعی کنید از آن پیروی کنید.
متاسفانه، بیشتر اوقات این اطلاعات روی جعبه محصولات قرار دارد، از این رو زمانی که آن ها را دور بیندازید، شاید تاریخ انقضا آن ها را نتوانید به یاد بیاورید. حتی اگر روی خود محصول نیز این تاریخ و اطلاعات درج شده باشد، زمانی که شروع به استفاده از آن ها می کنید، شاید یادتان نیاید که اولین بار چه زمانی آن را باز کردید.
به این ترتیب بهتر است از یک ماژیک یا خودکار استفاده کنید و تاریخ روزی که این محصول را برای اولین بار باز کردید را روی درب، انتها، پشت و یا بدنه محصول بنویسید، این روش بسیار کاربردی تر و نتیجه بخش تر از بسنده کردن به نشانه PAO به تنهایی می باشد.
همه این موارد برای محصولات مراقبت از پوست نیز صدق می کند. به طور مثال، اگر محصول مورد نظر دارای آنتی اکسیدان و یا سایر مواد تشکیل دهنده ترمیمی پوست باشد، بعد از گذشت تاریخ انقضا شروع به فاسد شدن می کنند. حتی اگر این محصولات را در جای مناسب قرار دهید و به شیوه مناسبی از آن ها نگهداری کنید، باز هم برای همیشه دوام نخواهند داشت.
چگونه محصول زیبایی که شروع به فاسد شدن می کنند را شناسایی کنیم؟
اگر محصول یا لوازم ارایشی مورد نظرتان تغییر رنگ داد، بافت آن نسبت به اولین بار کیفیت نداشت، بوی نامطبوع و بدی می دهد و یا روی پوست بسیار متفاوت با زمانی که اولین بار از آن استفاده کردید، احساس می شود، همه این ها نشانه هایی است که باید آن را دور بیاندازید.
دستورالعمل دیگری که باید در این زمینه بدانید این است که محصولاتی با بافت مایع و امولینت، سریع تر از محصولات پودری فاسد می شوند.
در نهایت اگر محصول شما برچسب “بدون مواد نگهدارنده یا PRESERVATIVE-FREE دارد”، باید بیشتر به آن ها دقت داشته باشید، زیرا محصولات بدون مواد نگهدارنده سریع تر خراب می شوند و فاسد می گردند (اگر می خواهید این موضوع را بیشتر درک کنید به مدت زمانی که کاهو در یخچال سالم و سرحال باقی می ماند، فکر کنید).
زمانی که باید لوازم آرایشی تان را دور بیندازید.
در حالی که انواع مختلفی از محصولات و لوازم ارایشی و بهداشتی وجود دارد که تاریخ دور انداختن شان متفاوت است، اما شرایطی که از آن ها نگهداری می کنید، نیز بسیار اهمیت دارد. اگر شما لوازم آرایشی و بهداشتی تان را در جایی به دور از نور و هوا قرار می دهید، از انگشتان خود برای استفاده از آن ها استفاده نمی کنید، هیچ وقت آن ها را در ماشین یا در معرض نور خورشید و آب و هوای گرم قرار نمی دهید، یا آن ها را با کسی به اشتراک نمی گذارید (حتی اعضای خانواده)، شما می توانید بر اساس تاریخ انقضای درج شده روی محصولات، به استفاده از آن ها ادامه دهید.
لوازم آرایشی:
ریمل (چه معمولی چه ضد آب) و خط چشم: ۳ تا ۶ ماه (هم چنین ریمل هایی که خشک شده اند را دور بیاندازید- هیچ وقت به آن ها آب اضافه نکنید تا عمر و دوام بیشتری داشته باشند).
کرم ها، کرم پودرها و کانسیلرهای مایع و استیکی: ۶ ماه تا ۱ سال. البته به شرط اینکه انگشتان شما با محتویات محصول تماس مستقیمی نداشته باشد تا میکروب ها وارد کرم پودر یا کانسیلر شوند. بهتر است براش ها و اسفنج های آرایشی تان را نیز تمیز نگاه دارید و یا اگر به هر ترتیب، از انگشتان به کار می برید، بهتر است قبل از استفاده حتما دستان تان را بشویید.
محصولات پودری (مانند رژگونه، سایه چشم، برانزر و غیره): ۲ تا ۳ سال. محصولات پودری نسبت به محصولات مایع طول عمر بیشتری دارند. در هر صورت بهتر است لیست مواد تشکیل دهنده آن ها را بخوانید، و اگر فرمول مورد نظر شامل هرگونه موادی بر پایه آب بود، پیشنهاد می شود تنها از یک سال از آن ها استفاده کنید.
رژ لب، برق لب و مدادهای لب: ۲ تا ۳ سال. به طور کلی محصولات مربوط به لب ها از ۱۸ ماه تا ۲۴ ماه ماندگاری دارند، اما دقت کنید که این موضوع بر اساس این که چقدر پیگمنت یا چربی یا روغن شامل می شوند، متفاوت است. اگر متوجه بوی نامطبوع و یا تغییر رنگ محصولات لب خود شدید، زمان این است که آن ها را دور بیاندازید.
محصولات مراقبت از پوست.
شوینده ها: ۱ سال.
تونر ها: ۶ ماه تا ۱ سال.
لایه بردارهای BHA و AHA: 1سال.
مرطوب کننده و سرم های صورت و بدن: ۶ ماه تا ۱ سال.
بالم لب: ۱ سال.
بایدها و نبایدهایی که باید در افزایش عمر و دوام محصولات زیبایی و آرایشی و بهداشتی تان بدانید.
از این دستورالعمل ها پیروی کنید تا عمر محصولات زیبایی خود را افزایش دهید و یا حداقل مطابق با تاریخ انقضای محصولات، بتوانید از آن ها استفاده کنید.
بایدها:
باید محصولات خود را در یک کابینت و یا کشو نگهداری کنید.
باید قبل از استفاده از محصولات، دستان خود را بشویید.
باید بعد از هر مصرف، درب محصولات را خوب ببندید.
باید دقت کنید که آب و هوا و رطوبت می توانند عمر محصولات آرایشی و بهداشتی تان را کوتاه کنند.
باید لوازم آرایشی و بهداشتی چشم را بعد از این که دچار عفونت چشم شدید، دور بیاندازید.
باید مطابق با تاریخ انقضای ضد آفتاب ها، محصولات ضد آکنه و محصولات تجویز شده توسط پزشک، از آن ها استفاده کنید.
نبایدها:
نباید محصولات یا لوازم ارایشی که در بسته بندی های شیشه ای قرار دارند را خریداری کنید. بسته بندی های شیشه ای بنا به دلایلی مناسب نمی باشند، زیرا شما باید از انگشتان خود برای برداشتن محتویات درون آن ها استفاده کنید که این امر موجب زودتر فاسد شدن محصولات می شوند.
نباید محصولات آرایشی و بهداشتی خود را در یخچال نگهداری کنید. محصولات مراقبت از پوست به گونه ای فرمول بندی شده اند که در دمای اتاق قرار داشته باشند، نه در مکان هایی که سرمای بیش از حد و یا گرمای بیش از حدی وجود دارد. این امر به این معنا است که اگر محصولات مورد نظرتان را در یخچال نگهداری کنید (یا در ماشین و یا در یک اتاق خیلی گرم و یا زیر نور خورشید) عمر و دوام آن ها کاهش می یابد.
نباید محصولات یا لوازم ارایشی تان را زیر نور مستقیم خورشید نگاه دارید (به عنوان مثال لوازم آرایشی و بهداشتی تان را پشت پنجره های نورگیر قرار ندهید).
نباید لوازم آرایشی و بهداشتی تان را دیگران به اشتراک بگذارید.
نباید محصولات آرایشی و بهداشتی خود را مرطوب کنید.
نباید ریمل تان را به حالت پمپی در تیوب بالا و پایین کنید تا هوا وارد آن شود.
نباید فراموش کنید که اگر درب محصولات آرایشی و بهداشتی تان به زمین افتاد، آن ها را بشویید. از صابون و آب و یا الکل رابینگ استفاده کنید و قبل از بستن درب روی محصول، به خوبی آن را خشک کنید.
به طور کلی یک توصیه را هیچ گاه از یاد نبرید اگر محصول یا لوازم ارایشی بوی نامطبوعی به خود گرفت و یا ظاهر آن تغییر کرد و یا بافت آن روی پوست به گونه متفاوتی نسبت به اولین باری که از آن استفاده می کردید، احساس شد، قطعا و بدون شک آن ها را دور بیندازید.