اسید سالیسیلیک چگونه کار می کند؟

اسید سالیسیلیک چگونه کار می کند؟

اسید سالیسیلیک چگونه کار می کند؟
در این مقاله از مجله اینترنتی آرایشی بهداشتی هفتاد رنگ به شما درباره ی کارکرد اسید سالیسیلیک خواهیم گفت لطفا با ما همراه باشید.

اسید سالیسیلیک یکی از پر مصرف ترین اسیدهای بتا هیدروکسی (BHA) است و از پوست درخت بید به دست می آید.

این لایه‌ بردار شیمیایی که اغلب مورد علاقه افرادی است که دارای نوع پوست چرب و مستعد جوش هستند، کمی متفاوت از همنوعان آلفا هیدروکسی اسید خود مانند اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک عمل می‌ کند.

تفاوت اصلی آن در این واقعیت است که محلول در چربی است و اندازه مولکولی آن بسیار کوچک است به این معنی که می تواند بیشتر به سمت پایین به پوست نفوذ کند.

به همین دلیل می‌ تواند منافذ را باز کند و هرگونه سبوم اضافی، ناخالصی‌ ها، باکتری‌ ها و مواد زائد را از بین ببرد و پوست شفاف‌ تری را به وجود بیاورد و هم چنین می تواند با جوش‌های مکرر مقابله کند.

این تنها خلاصه ایاز کاری است که اسید سالیسیلیک برای پوست انجام می دهد، اما اگر می خواهید در مورد مزایای آن بیشتر بدانی، با ما در ادامه همراه باشید. اکنون، بیایید در مورد چگونگی عملکرد اسید سالیسیلیک بیشتر بدانیم. 

 

چه مدت طول می کشد تا اسید سالیسیلیک اثر کند؟

هنگامی که می خواهید اسید سالیسیلیک را به روتین روزانه خود وارد کنید، متوجه خواهید شد که فرمول های مختلفی برای انتخاب وجود دارد.

هم چنین معمولاً ممکن است تا ۸ هفته طول بکشد تا شاهد بهبود چشمگیر کل پوست و شفافیت آن باشید.

 فرمولاسیون محصول حاوی اسید سالیسیلیک همچنین تأثیر کلی بر روی مدت زمانی که طول می کشد تا شاهد بهبودی در مناطق مشکل دار پوست مانند آکنه ها و جوش های سرسیاه باشید، خواهد داشت.

به عنوان مثال، اگر شما یک تونر لایه بردار حاوی اسید سالیسیلیک را انتخاب می کنید، متوجه خواهید شد که برای استفاده روزانه به اندازه کافی ملایم است و در مقایسه با سرم های غنی شده با این BHA،

مدت زمان بیشتری طول می کشد تا نتایج مورد نظر را ارائه کنند. این سرم ها معمولاً حاوی درصدهای بالاتری از اسید سالیسیلیک هستند و از این رو قوی تر می باشند و همچنین معمولاً برای مدت طولانی تری روی سطح پوست باقی می مانند.

 

آیا استفاده روزانه از اسید سالیسیلیک بد است؟

نه واقعاً، اما فقط در صورتی که از فرمول‌ های ملایم‌ تری استفاده کنید که بدون نسخه در دسترس می باشند، زیرا درصد اسید سالیسیلیک در آن ها کمتر است.

با این حال، اگر از محصولاتی استفاده می‌ کنید که فقط با نسخه در دسترس می باشند، ممکن است متوجه شوید که پزشک توصیه می‌ کند از این محصول در حد اعتدال استفاده کنید،

زیرا استفاده بیش از حد می‌تواند منجر به تحریک، قرمزی، خشکی شدید و ناراحتی در پوست صورت شود.

همچنین متوجه خواهید شد که به این ترتیب پوست چربی های حیاتی خود را از دست می دهد که به عنوان سبوم نیز شناخته می شود،

که به طور طبیعی روی سطح پوست وجود دارد. این امر باعث می شود که پوست شروع به تولید بیش از حد سبوم کند که منجر به انواع مشکلات از جمله عدم تعادل سطح pH، پوست چرب تر و شعله ور شدن جوش ها و آکنه می شود. 

اگر در مورد استفاده از اسید سالیسیلیک و تعداد دفعات صحیح استفاده از آن در هر روز نگرانی دارید، با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید تا مطمئن شوید که شما و پوستتان از نتایج آن راضی خواهید ماند. 

 

آیا اسید سالیسیلیک واقعاً کار می کند؟

بله کاملاً، اگر می‌خواهید آکنه‌ ها و جوش های خفیف از جمله جوش‌ های سرسیاه و سرسفید را هدف قرار دهید، اسید سالیسیلیک می‌تواند نتایج چشمگیری برای پوست داشته باشد و شفافیت بهتری به پوست شما بدهد.

نه تنها به این ترتیب اسید سالیسیلیک می تواند با جوش هایی موجود مقابله کند، بلکه می تواند در جلوگیری از بروز هر یک از آن ها در آینده نیز موثر باشد.

اگر متوجه شدید که آکنه و جوش شما بسیار شدیدتر است، ممکن است اسید سالیسیلیک برای درمان پوست به اندازه کافی قوی نباشد، در عوض پیشنهاد می‌ کنم به دنبال مواد قوی‌ تر مراقبت از پوست مانند رتینول یا بنزوئیل پراکسید باشید.

همانطور که قبلاً گفتم، این دو ماده بسیار قوی هستند، و بسیار مهم است که با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید تا مطمئن شوید که

استفاده از هر یک از این مواد برای شما ایمن است و همیشه قبل از استفاده از آن روی صورت، به مدت ۲۴ ساعت یک آزمایش پچ انجام دهید.

 

چرا نباید از اسید سالیسیلیک استفاده کنید؟

اگر نوع پوستی دارید که بسیار خشک و مستعد افزایش حساسیت است، باید از مصرف اسید سالیسیلیک به طور کامل اجتناب کنید.

این به این دلیل است که اندازه مولکولی BHA یکی از کوچک‌ ترین انواع لایه‌ بردارهای شیمیایی است، به این معنی که در مقایسه با اسید لاکتیک می تواند که فقط در لایه‌های بیرونی کار می‌ کند،

می تواند به اعماق پوست نفوذ کند. این به این معنی است که اسید سالیسیلیک می تواند پوست را بسیار خشک کند و حتی در برخی مواقع فاجعه آفرین باشد،

به خصوص اگر نوع پوست خشکی دارید. با این حال، اگر مستعد حساسیت و خشکی هستید، اما همچنان می خواهید از استفاده از لایه بردارهای شیمیایی بهره مند شوید،

بهترین گزینه استفاده از پلی هیدروکسی اسیدها (PHA) است که ملایم ترین اسیدها برای استفاده در روتین روزانه شما هستند. 

 

آیا اسید سالیسیلیک جوش های سر سیاه را از بین می برد؟

بله، واقعاً اینطور است! جوش های سرسیاه در نتیجه مسدود شدن منافذ با چربی اضافی، کثیفی، باکتری ها، زباله ها و ناخالصی ها ایجاد می شوند.

دلیل سیاه شدن آن ها به دلیل راه یافتن این کثیفی ها به سطح پوست و اکسید شدن با اکسیژن است. بسیاری اغلب بر این باورند که اسکراب های فیزیکی بهترین گزینه هستند زیرا احساس می کنند جوش سر سیاه از سطح بیرونی پاک شده است.

واقعیت این است که ریشه جوش‌ های سرسیاه در عمق لایه‌ های زیرین پوست یافت می‌ شوند که با اسکراب یا لایه‌ بردارهای فیزیکی قابل لمس نیستند.

در واقع اسید سالیسیلیک می تواند وارد منافذ شود، زیرا می‌ تواند مستقیماً به انتهای منافذ نفوذ کند و آن‌ها را از هرگونه تجمع نامطلوب پاک کند و سلول‌ های مرده پوست را از بین ببرد و پوست را از شر جوش‌های سر سیاه پاک کند.

 

آیا می توانم سالیسیلیک را یک شب تا صبح روی صورتم بگذارم؟

بله، می توانید اسید سالیسیلیک را در طول شب روی پوست بگذارید، به خصوص اگر به صورت سرم یا مرطوب کننده فرمول بندی شده باشد.

فقط اطمینان حاصل کنید که درصد قدرت بالاتر از ۲٪ از این اسید را استفاده نمی کنید، زیرا می تواند برای پوست بیش از حد خشن باشد و منجر به تحریک، قرمزی و ناراحتی شود.

هنگامی که صبح  می شود، به سادگی هر اثر باقی مانده از محصول را بشویید و روتین مراقبت از پوست معمول خود را اعمال کنید،

البته فراموش نکنید که روزانه SPF 30 و بالاتر را برای محافظت از پوست در برابر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش، حتی اگر به نظر می رسد هوا روز ابری است، استفاده کنید.

بنابراین، در این جا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه عملکرد اسید سالیسیلیک به دست آوردید.

منبع مقاله: https://procoal.co.uk/blogs/beauty/how-does-salicylic-acid-work

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط