مطالعه منتشر شده در Journal Of Traditional Chinese Medicine سال ۲۰۱۶، تاثیر استفاده از طب سوزنی و ورزش را برای درمان پیچ خوردگی و درد حاد مهره های کمر را مورد بررسی قرار داد .
مطالعات مشخص نموده است که این روش درمانی، درد مربوط به جراحت های رایج در میان ورزشکاران را کاهش می دهد . این مطالعه کلینیکی “طب سوزنی- حرکت تراپی (حرکت درمانی) برای پیچ خوردگی و درد حاد مهره های کمر : یک آزمایش کلینیکی کنترل شده تصادفی” نام داشت.
محققان به طور تصادفی شرکت کنندگان را در چهار گروه ۱۵ نفره قرار دادند :
-اولین گروه طب سوزنی، حرکت تراپی (AM) بودند که هر دو روش طب سوزنی و ورزش های حرکتی را انجام می دادند .
-گروه دوم طب سوزنی sham را همراه با ورزش های حرکتی دریافت نمودند (گروه طب سوزنی Sham- حرکت درمانی (SAM)).
-سومین گروه، طب سوزنی را بدون ورزش های حرکتی انجام دادند . آنها به گروه “طب سوزنی سنتی” با نام مخفف CA شناخته می شوند .
-گروه چهارم طب فیزیکی بدون طب سوزنی را تجربه نمودند که گروه PT نام گرفتند.
طب سوزنی کاهش دهنده درد مهره کمر
کمر درد بیماران قبل و بعد از انجام این روش های درمانی ارزیابی شد . برای بررسی سطح درد هر یک از بیماران، ابزارهایی مانند پرسشنامه رولاند-موریس (RMQ)، و مقیاس آنالوگ بصری (VAS) مورد استفاده قرار گرفت . زمانی که این سه گروه با همدیگر مقایسه شدند، شرکت کنندگان گروه AM از نظر آماری امتیاز RMQ چشمگیری تر را بعد از درمان گزارش دادند .
گروه AM بلافاصله بعد از درمان، در میزان کمر درد خود بهبود هایی را احساس کردند . محققان اشاره کردند که این نتایج مثبت هم چنان تا ۲۴ بعد نیز ادامه داشت .
در پایان آزمایش، نتیجه گرفته شد که طب سوزنی زمانی که با حرکت درمانی همراه باشد، یک روش موثر و چشمگیری است که درد مربوط به گرفتگی و پیچ خوردگی حاد مهره های کمر را کاهش می دهد . به علاوه، تا ۲۴ ساعت بعد از انجام روش مورد نظر، تاثیر مسکن و آرامبخش آن هم چنان نیز به قوت خود باقی بود .
Source:
Ruizhu, L., Ning, Z., Jian, L., Xinjian, L., Yue, W., Jie, Z., & Chaolei, X. (2016). Acupuncture-movement therapy for acute lumbar sprain: A randomized controlled clinical trial. Journal of Traditional Chinese Medicine, 36(1), 19-25. doi:10.1016/s0254-6272(16)30003-6