هر آنچه که‌ باید در مورد جوش قارچی بدانید

هر آنچه که‌ باید در مورد جوش قارچی بدانید، از جمله نحوه درمان آن

هر آنچه که‌ باید در مورد جوش قارچی بدانید

استفاده روزانه از ماندلیک در این مقاله از مجله اینترنتی آرایشی بهداشتی هفتاد رنگ ، به شما درباره هر آنچه که‌ باید در مورد جوش قارچی بدانید خواهیم گفت لطفا با ما همراه باشید.

گاهی اوقات، آنچه که فکر می کنید جوش است -منظورمان آن برآمدگی های دردناک که پوست تان را خال خالی نشان می دهند- ممکن است واقعا یک چیز کاملا متفاوتی باشد.

جوش قارچ یکی از این عوامل گول زننده و گمراه کننده به شمار می رود.

در واقع، جوش قارچی واقعا اصطلاحی نیست که متخصصان پوست ار آن استفاده می کنند. این جوش ها اغلب با جوش های ساده و معمولی اشتباه گرفته می شوند،

اما چیزی که در واقع اتفاق می افتد رشد بیش از حد مخمر پیتیروسپوروم است که در فولیکول های مو زندگی می کند.

  گاهی اوقات، رشد بیش از حد این مخمر باعث عفونت می شود و در نتیجه برجستگی های کوچکی در قفسه سینه، پشت و صورت ایجاد می گردد که شبیه جوش های معمولی و ساده است.

گذشتن از دوره نوجوانی این درس را به شما داده است که در صورت جوش زدن، چه کارهایی انجام دهید: با تعدادی محصول که برای از بین بردن آن ها طراحی شده اند، به سراغ آن ها می روید –

اما درمان های جوشی که سال ها به آن ها تکیه کرده اید تاثیری بر جوش قارچی ندارند.

در اینجا دلیل بروز جوش های قارچی و این که چه کارهایی می توانید انجام دهید تا واقعا از شر آن خلاص شوید را با هم بررسی می کنیم.

 

جوش قارچی چیست و چه‌ ارتباطی با فولیکولیت دارد؟

فولیکولیت یک عفونت پوستی شایع است که در فولیکول های مو ایجاد می شود و می تواند در هر جایی از پوست شما بروز کنند، به جز کف دست ها و کف پاها. 

فولیکولیت به معنای عفونت فولیکول های مو می باشد و معمولا ناشی از باکتری است. با این حال زمانی که مخمر بیش از حد در فولیکول های مو وجود داشته باشد،

ما آن را فولیکولیت قارچی می نامیم که گاهی اوقات به عنوان جوش قارچی شناخته می شود.

اساسا، جوش قارچی تنها یکی از فولیکولیت ها است. بنابراین با وجود شباهت آن به جوش باکتریایی، جوش قارچی زمانی رخ می دهد که مخمر (بله، یک قارچ)

فولیکول های مو روی پوست شما را ملتهب می کند و باعث ایجاد جوش هایی می شود که برآمده هستند.

جوش قارچی از نظر فنی به‌ عنوان فولیکولیت پیتروسپوروم یا مالاسزیا فولیکولیت برای نوع خاصی از قارچ شناخته می شود (مالاسزیا اصطلاح بروزتری است، اما امکان دارد بعضی ها آن را همان پیتروسپوروم بنامند).

 

دقیقا چه چیزی باعث جوش قارچی می شود؟

بر اساس شواهد موجود، طبیعی است که این نوع قارچ روی پوست شما زندگی کند. اما زمانی که از کنترل خارج می شود، می تواند به جوش های قارچی یا سایر بیماری های پوستی، مانند درماتیت سبورئیک منجر شود.

در شرایط عادی تعادلی بین باکتری و قارچ روی پوست ما وجود دارد. اما اگر اتفاقی بیافتد که باکتری را از بین ببرد (شما این باکتری ها را همان آنتی بیوتیک ها تصور کنید)، دیگر چیزی برای کنترل قارچ ها وجود ندارد.

در نتیجه رشد قارچ ها می تواند افزایش یابد که به نوبه خود به تحریک، التهاب و جوش قارچی منجر می شود.

آنتی بیوتیک ها تنها عامل ایجاد جوش نیستند -گاهی اوقات عادت های ما نیز مقصر هستند.  برای مثال ، پوشیدن لباس تنگ و غیر قابل تنفس اغلب باعث ایجاد جوش های روی سینه، پشت یا سایر قسمت های بدن می شود که مستعد جوش هستند.

مخصوصا، پوشیدن لباس های ورزشی عرق کرده برای مدت طولانی یا پوشیدن مجدد آن ها بدون شستن و تمیز کردن، می تواند محیطی بسیار مناسبی (مرطوب) برای رشد قارچ ها ایجاد کند.

متاسفانه، برخی افراد فقط از نظر ژنتیکی مستعد رشد بیش از حد مخمر ها هستند، بنابراین، جوش های قارچی را بیشتر تجربه می کنند.

داشتن بیماری زمینه ای مزمن که بر سیستم ایمنی شما تاثیر می گذارد، مانند دیابت و ایدز همچنین می تواند شما را مستعد ابتلا به جوش قارچی کند.

 

علائم جوش قارچی چگونه است؟ و چگونه بفهمید جوش شما قارچی است یا باکتری؟ 

جوش های باکتریایی یا هورمونی که احتمالا به آن عادت دارید، معمولا شامل برآمدگی ها یا کیست های پر از چرک هستند.

به جوش های معمولی از نظر اندازه متفاوت می باشند و همچنین و به صورت دانه ها و جوش های سرسفید و یا سرسیاه روی صورت ظاهر می شوند. 

 

اما جوش قارچی چه شکلی است؟ شما معمولا متوجه علائم زیر می شوید:
  • برآمدگی های کوچک با شکل یکنواخت
  • پوست قرمز
  • حساسیت یا تورم پوست اطراف جوش
  • خارش
  • برآمدگی هایی که معمولا روی پیشانی یا بخش بالایی پشت ظاهر می شوند

 

جوش قارچی معمولا به صورت برآمدگی های ملتهب یا قرمز یکنواخت و پوسچول هایی روی سینه، بازوها و پشت -به ندرت صورت، اما گاهی اوقات روی پیشانی- ظاهر می شود.

همچنین، برجستگی های ناشی از مالاسزیا معمولا نزدیک به سطح پوست نیستند و یا سر ندارند. موضوع قابل توجه این است که جوش های قارچی ممکن است گاهی اوقات خارش داشته باشند اما نه خیلی زیاد.

 

چه مدت طول می کشد تا جوش های قارچی از بین بروند؟

مانند هر مشکل پوستی آزاردهنده دیگر (از جمله جوش باکتریایی معمولی) تعیین جدول زمانی برای ماندگاری جوش قارچی دشوار است.

اگر این مشکل درمان نشود، مدت زمانی که برای رفع جوش قارچی نیاز است به فرد بستگی دارد.  اگر ناشی از تغییرات فصلی یا رویدادهای استرس زای زندگی باشد،

ممکن است چندین هفته تا چند ماه طول بکشد تا بهبود یابند. اما استفاده از درمان مناسب می تواند به طور چشمگیری زمان بهبودی را کاهش دهد.

هنگامی که این جوش ها را با شوینده ها یا کرم های ضد قارچ درمان می کنید، در عرض دو‌ تا چهار هفته شاهد بهبودی خواهید بود. 

 

چگونه از محرک های جوش قارچی جلوگیری کنیم؟

اول، پیشگیری بهترین راه حل و کلید اصلی این مشکل است. چند چیز وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از تحریک یا تشدید جوش قارچی امتحان کنید. 

پیشنهاد می کنیم که این تغییرات را در سبک زندگی خود ایجاد کنید تا پوست شادی داشته باشید:

  • وقتی بیرون هوا گرم و مرطوب است، لباس های گشاد و قابل تنفس بپوشید (پارچه های نخی را دست کم نگیرید) 
  • بعد از ورزش، لباس های عرق کرده خود را در بیاورید و بشویید، در اسرع وقت دوش بگیرید.
  • مایو و لباس های مرطوب خود را بعد از هر بار استفاده بشویید  و قبل از پوشیدن مجدد، بگذارید خشک شود.

 

از آنجایی که قارچی که باعث جوش می شود به طور طبیعی در اطراف فولیکول های مو زندگی می کند، کارهای زیادی برای جلوگیری از آن می توانید انجام دهید.

پیشنهاد می شود دو بار در روز صورت خود را با یک پاک‌کننده ملایم بشویید تا چربی،

کثیفی و سایر بقایای روی پوست از بین بروند و با یک محصول حاوی آلفا یا بتا هیدروکسی اسید به صورت هفتگی پوست تان را لایه برداری کنید و مرطوب کننده سبک صبح و شب به کار ببرید تا سد دفاعی پوست خود را تقویت کنید.

 

بهترین درمان برای جوش قارچی چبست؟ 

اگر تغییرات سبک زندگی به بهبودی جوش های شما کمکی نمی کنند، گام بعدی شما برای جوش های قارچی ملایم بابد امتحان کردن درمان های موضعی رایج باشد.

به عنوان مثال، Selsun Blue علی رغم این که به عنوان یک شامپو ضد شوره تبلیغ می شود، هم چنین به دلیل وجود ترکیبات فعال (برخی محصولات Selsun blue شامل پیریتیون روی می باشند و

برخی دیگر سلنیوم سولفید دارندT اما هر کدام از آن ها کار خود را به خوبی انجام می دهند) می تواند به عنوان شامپو بدن ضد قارچ نیز به خوبی عمل کند.

سایر محصولات مشابه حاوی این مواد فعال نیز ممکن است عملکرد خوبی داشته باشند. و کلید اصلی ماجرا در تمامی این شرایط این است که اجازه دهید محتویات محصول مورد نظر حدود پنج دقیقه قبل از شستشو روی پوست بماند.

به این ترتیب، ماده فعال مقابله کننده با قارچ زمان کافی دارد تا تاثیر خود را بگذارد.

درمان های موضعی پیشنهادی دیگر شامل کرم های حاوی کتوکونازول ۲ درصد، نیترات اکونوزول و یا کلوتریمازول ۱ درصد می باشد که همه آن ها اغلب برای درمان پای ورزشکاران استفاده می شوند.

 

زمانی که شک دارید، به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا سریعا از شر جوش های قارچی راحت شوید

اگر علائم شما بعد از حدود سه هفته همچنان ادامه داشت، وقت آن است نزد یک متخصص بروید.

آن ها می توانند تشخیص شما را تایید کنند و ممکن است یک داروی ضد قارچ خوراکی تجویز کنند که برای درمان جوش ها سریع تر از کرم یا شامپو عمل می کند، زیرا درمان های موضعی ممکن است سخت تر به فولیکول مو نفوذ کنند.

متاسفانه همیشه خطر عود جوش قارچی پس از درمان نیز وجود دارد- به ویژه بلافاصله پس از برطرف شدن آن. دلیل این امر کاملا مشخص نیست،

اما تصور می شود که مقاومت دارویی، تغییر فصل و تغییر عادت های سبک زندگی، همگی در عود بیماری نقش دارند.

برای جلوگیری، پیشنهاد می شود یک بار در هفته از یک محصول ضد قارچ به جای شامپو بدن همیشگی خود استفاده کنید، البته هیچ عدد جادویی برای این که چند وقت یکبار از این محصول در روتین خود استفاده کنید، وجود ندارد.

زمانی که همه چیز به روال عادی بازگشت، می توانید تعداد دفعات شامپوی ضد قارچ را در روتین خود کاهش دهید، اما متوقف کردن آن به طور کلی شما را در معرض خطر بازگشت مجدد جوش های قارچی قرار می دهد.

محصولات ضد قارچ به گونه ای تبلیغ می شوند که اگر به جوش قارچی مبتلا هستید، استفاده از آن امن و بی خطر است، اما این موضوع به این معنی نیست که محصولات دیگر مملو از مخمر می باشند.

این گونه نوشته ها روی برچسب محصولات به این معنی هستند که آن ها در رشد قارچ ها هیچ دخالتی ندارند. 

در نهایت بزرگ ترین اشتباهی که می توانید هنگام مقابله با جوش قارچی انجام دهید این است که به راحتی آن را با جوش های عادی اشتباه بگیرید.

محصولات ضد جوش معمولی، مخصوصا آنتی بیوتیک ها، کمکی به رفع جوش های قارچی نمی کنند و ممکن است حتی علائم شما را تشدید کنند.

از این رو اگر احساس خارش دارید و این جوش ها بیشتر روی بازوها، قفسه سینه و پشت تان متمرکز است، شما با علائم جوش قارچی رو به رو هستید.

و اگر مطمئن نیستید، همیشه قبل از امتحان کردن هر درمانی، با متخصص پوست خود مشورت کنید. زمانی که بحث جوش قارچی می شود،

بهتر است هر چه سریع تر به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا خیلی سریع از شر این جوش های مزاحم خلاص شوید.

 

منبع مقاله:  https://www.self.com/story/fungal-acne-how-to-treat-it

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط